donderdag 9 februari 2012

Nieuwsbrief februari 2012

Nieuwsbrief Februari 2012Beste lezer,
Eindelijk is het nu echt winter en kunnen we nu weer gaan schaatsen. Ik heb met mijn zoontje genoten van de ijspret en van de sneeuw. Ik heb dikke sokken aan in in bed en lig s'avonds met een dekentje op de bank met het openhaardje aan. En kan even genieten van deze intense kou. Ik hoop dat het nog even echt winter blijft en dat het voorjaar nog even op zich blijft wachten. Maarja...het is al wel weer Februari en zodirekt komt de lente er weer aan! En dat is ook een mooie periode van het jaar. Deze nieuwsbrief gaat dan ook niet over de elfstedenkoorts waar iedereen het nu over heeft maar wil ik jullie berichten over de mogelijkheden wat je kan doen met Natuurgeneeskunde als je last hebt van hooikoorts. Tevens zal ik wat meer informatie geven over het gebruik van vetzuren bij kinderen met ADHD en wat achtergrond informatie over Burnout en de mogelijkheden.
Ik wens jullie veel leesplezier!
Nicolette 


HOOIKOORTS
 
Veel mensen zien met angst en beven de lente weer aankomen, terwijl het eigenlijk de mooiste tijd van het jaar zou moeten zijn: de prachtig ontluikende natuur en weer lekker buiten zijn, in de tuin werken of genieten van een terrasje in de zachte voorjaarszon. Integendeel, de hooikoorts slaat dan bij veel mensen toe, met voortdurend niezen, jeuk, tranende ogen, slapeloze nachten, verstopte neus en een algeheel gevoel van malaise.

Wat is hooikoorts eigenlijk? Hooikoorts is een allergie voor pollen in de lucht. Het is één van de meest voorkomende allergieen. Mensen met hooikoorts zijn overgevoelig voor deze pollen en krijgen een ontsteking van de slijmvliezen, met name in de neus.
Maar wat kan je er nu tegen doen op natuurgeneeskundige wijze?
Bij Natuurlijk Gezond bieden wij speciale hooikoorts kuren aan. Deze kuren starten eigenlijk al in de winter zodat u tegen de lente hiermee klaar bent en dan hooikoorts vrij de zomer in kunt gaan.
De kuur is een combinatie van Bowen Techniek, APS therapy en Airnergy therapie en voedings adviezen en supplementen. Voorafgaand vindt een uitgebreid intake gesprek + een irisdiagnose plaats.
De kuur is bijzonder effectief ! Je immuunsysteem wordt geactiveerd waardoor je je ook fitter en vitaler voelt. De kuur wordt vergoed door je zorgverzekering als je aanvullend bent verzekerd.
Kijk voor meer informatie op  www.natuurlijkgezond.eu/hooikoorts_astmakuur.php. Of geef je nu op via wlmailhtml:{E9B51803-4679-4E19-9ADC-1279981FD62B}mid://00000054/!x-usc:mailto:info@natuurlijkgezond.eu
 
  
COMBINATIE VETZUREN LAAT REDUCTIE ZIEN IN ADHD-SYMPTOMEN


Een Nederlandse review-studie bevestigt dat een verbetering van ADHD-symptomen alleen bereikt wordt wanneer omega-3-vetzuren (EPA en DHA) gecombineerd worden met ADHD heeft een grote impact op de ontwikkeling en schoolprestaties van kinderen en jongeren. Tijdige onderkenning, begeleiding en behandeling van ADHD-klachten kan een gunstige invloed hebben op de verdere ontwikkeling. Voedingssuppletie met een combinatie van vetzuren kan bij een aantal kinderen de leerprestaties verbeteren door gunstige veranderingen bij gedrags- en concentra­tieproblemen en dyslexie. De combinatie van deze vetzuren heeft ook gunstige effecten bij ADHD laten zien.het omega-6 vetzuur gamma-linoleenzuur (GLA). Afzonderlijk geven deze vetzuren geen verbetering.
Nederlandse onderzoekers voerden een review-studie uit. Daartoe bestudeerden ze studies uitge­voerd van 1980 tot 2009. De studies hadden betrekking op de relatie van meervoudig onverzadigde vetzuren bij kinderen met de symptomen van ADHD.
Uit studies gedaan met enkel omega-6-vetzuren of enkel het omega-3-vetzuur DHA, kwam geen effect naar voren op het gedrag bij kinderen. Dat gold ook voor enkel het omega-3-vetzuur EPA. Ook de korte-keten omega-3- en omega-6-vetzuren (alfa-linoleenzuur en linolzuur) lieten geen effect zien.
Drie van de vier studies waarbij de omega-3-vetzuren EPA en DHA gecombineerd werden met het omega-6-vetzuur GLA, lieten wel een positief effect zien. Dagelijkse suppletie met deze vetzuur-combinatie gedurende drie tot vier maanden liet een vermindering zien van ADHD-symptomen.

(bron Springfield)

BURNOUT EN NU?
 

‘Ik bleef volhouden dat er niks aan de hand was tot ik letterlijk en figuurlijk instortte na een vervelend telefoontje.’
‘Ik was ook na mijn weekend zo moe dat ik geen moed had me aan te kleden. Ik sleepte me door de dag in mijn pyjama. Ik was helemaal op.’
‘Alles leek grijs, ik had nergens meer zin in.’
Zomaar enkele uitspraken van mensen die burn-out raakten, een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn, geen energie of motivatie meer kunnen vinden voor de bezigheden thuis of op het werk.

Opvallend bij de weg naar burn-out is dat mensen geneigd zijn de fysieke en emotionele signalen te negeren. Vaak is er al langere tijd sprake van hartkloppingen, slaapproblemen, moeheid en dergelijke klachten, en worden deze mensen regelmatig overvallen door gevoelens van verdriet, teleurstelling of somberheid. Maar de drive om dóór te gaan, te blijven presteren, te blijven zorgen voor..., wint.

Het gevolg is dat het centrale zenuwstelsel overprikkeld raakt. Vaak ontstaat er een disbalans tussen het sympathische en parasympathische zenuwstelsel, een autonome disregulatie.
Maar wat doe je eraan? En kan Natuurgeneeskunde je hierbij helpen?

Natuurgeneeskunde is een mooie therapie om het balans weer terug te brengen. Bij Natuurlijk Gezond wordt dit gedaan dmv diverse behandelmethoden.De Airnergy en APS therapie zijn een bijzondere aanvulling in het behandeltraject en werken diep op celniveau. Daarnaast wordt er gewerkt met De Bowen techniek. Dit is een zachte manuele behandelmethoden en werkt diep in op het para sympatisch zenuwstelsel. Daarnaast wordt er gekeken naar uw voeding en lifestyle.

Het mooie is dat ik geen standaard behandelingen geef maar een uniek afgestemd behandeltraject afgestemd op de persoon met ieder zijn eigen constitutie. Daarom wordt er voor er gestart wordt met de behandelingen een uitgebreide irisdiagnose gemaak. Dit om meer inzicht te krijgen in de constitutie en de lichamelijke conditie.
Meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan even op de website; http://www.natuurlijkgezond.eu/Burnout_of%20ziek_thuis.php 
 
VERANDERINGEN ZORGVERZEKERING 2012

 VEVVVNatuurlijk Gezond wordt ook dit jaar weer door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Wil je weten of jouw verzekeraar ook kosten voor Alternatieve geneeswijzen vergoedt?
Kijk dan op http://www.natuurlijkgezond.eu/vergoedingen.php.


VERGOEDINGEN NATUURLIJK GEZOND

 
Een consult van Natuurlijk Gezond van Nicolette Bosveld valt onder  de aanvullende verzekering: ‘alternatieve geneeswijze’, onderdeel ‘natuurgeneeskunde’.
Natuurlijk Gezond - Nicolette Bosveld:
  • is natuurgeneeskundig therapeute
  • aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG als A-lid (voldoet aan alle eisen): aangesloten bij het RBNG met nummer; 909855R
  • staat vermeld in de zorggids.
  • Zorgverlenersnummer Vektis AGB-code 90-036909 en Vektis-praktijkcode  90-15574.

Indien je informeert bij je eigen zorgverzekeraar, zijn bovenstaande gegevens belangrijk.
 
  
EN NOG EVEN DIT

Natuurlijk Gezond biedt ook hulp bij astma, pijnbestrijding w.o. artritis, artrose, hielspoor, rsi, rug-nekklachten, hoofdpijn) en zwangerschaps- behandelingen -coaching, vitaliteitskuren en ontgiftingskuren (detox).
De behandelingen worden vergoed bij de meeste aanvullende verzekering een (gedeeltelijke) vergoeding, zonder verwijzing van de huisarts.


TEVREDEN ? 

Bent je zelf tevreden met de behaalde resultaten van een behandeling bij Natuurlijk Gezond? Geef dan iemand een kortingsbon van Natuurlijk Gezond. Print deze uit op; http://www.natuurlijkgezond.eu/aanbiedingen.php 

 
Met gezonde groet,

Nicolette Bosveld

Natuurlijk Gezond
Prins Clausstraat 3
7204 AV  ZUTPHEN
T.0575-513124
www.natuurlijkgezond.eu

De consulten bij Natuurlijk Gezond worden geheel of gedeeltelijk vergoed bij aanvullende zorgverzekering 

Lid V.B.A.G en R.B.N.G.               Like Nieuwsbrief Natuurlijk gezond februari 2012 on Facebook 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.