dinsdag 7 februari 2012

Natuurlijk Gezond .... Ook voor Voedings en lifestyle coaching

Natuurvoeding is geen eten voor alleen geitenwollensokkenfiguren

Publicatiedatum: 
woensdag 1 februari 2012
Natuurvoeding wordt vaak direct in verband gebracht met het alternatieve circuit. Er wordt meteen gedacht aan mensen met geitenwollen sokken en zelfgebreide mutsen die vegetarische burgers eten met bleekselderij. Dat stereotype is allang niet meer van toepassing. Steeds meer mensen komen tot het inzicht dat ze niet al te best voor zichzelf zorgen als ze de commercie blindelings volgen. Ze wenden zich tot een gezondere levensstijl en daar hoort natuurlijk ook gezondere voeding bij.

Natuurvoeding, een bewuste keuze

De keuze voor natuurvoeding maken mensen veelal nadat ze zijn geconfronteerd met hun eigen teruglopende gezondheid of zieke mensen in hun omgeving. Voor veel mensen is het een bewustwordingsproces. Ze komen tot het inzicht dat een gezonde levensstijl niet alleen bijdraagt aan een langer leven, maar ook meer levenskwaliteit oplevert.

Wat is natuurvoeding precies?

Natuurvoeding wordt over het algemeen gedefinieerd als voeding van zo oorspronkelijk mogelijke kwaliteit. Daaronder wordt verstaan dat het voedsel zoveel mogelijk in eigen tempo groeit, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. De bereiding vindt plaats zonder kunstmatige toevoegingen en met behoud van de oorspronkelijke pure smaak. Daardoor worden alle waardevolle bestanddelen behouden. Meestal zijn deze natuurlijke voedingsproducten afkomstig uit de biologische en biologisch-dynamische landbouw.

Waarom natuurvoeding?

De filosofie achter natuurvoeding is dat voedsel in de puurste vorm gegeten dient worden. Dit heeft tot gevolg dat je proeft hoe je eten werkelijk hoort te smaken; hoe minder de voeding is bewerkt, hoe meer voedend voor lijf en geest. Onderzoek wijst op hogere voedingswaarden in natuurvoeding dan in het meeste voedsel dat de supermarkten verkopen. Bovendien is natuurvoeding minder belastend voor het milieu, omdat er alleen natuurlijke bestrijdingmiddelen worden gebruikt. Daarmee is natuurvoeding ook nog eens duurzamer.

Natuurvoedingswinkel vs. supermarkt

Wanneer men voor het eerst een natuurvoedingswinkel binnenkomt, zal direct opvallen dat de etiketten van de producten compleet anders zijn vormgegeven dan in een supermarkt. Hier dienen de etiketten niet om zoveel mogelijk producten te verkopen, maar puur om aan te geven wat de ingredi├źnten zijn: pure amandelpasta, pure chocolade of natuurlijke, biologische kaas. Vreemd genoeg herkennen veel mensen het oorspronkelijke product niet eens; ze zijn zo gewend aan bewerkt voedsel uit een pakje of blikje.

Gezond door natuurvoeding

Door dagelijks te eten, krijgt uw lichaam de benodigde energie en voelt u zich vitaal. Helaas krijgt u ook veel bewerkt voedsel binnen dat de balans in uw lichaam verstoort. Wanneer u teveel bewerkt voedsel binnenkrijgt, krijgt u lichamelijke klachten, soms zelfs zonder dat u het in de gaten heeft. U voelt zich futloos, u wordt zwaarder of lichter in gewicht of krijgt psychische klachten. Door uw voedingspatroon aan te passen en natuurvoeding te integreren in uw dagelijkse gewoonten, kunnen deze klachten al snel verminderen of zelfs verdwijnen.
Natuurvoeding is zeker niet strikt bestemd voor alternatievelingen. Een steeds bredere groep mensen komt tot het inzicht dat natuurvoeding wel degelijk een voorname ondersteuning is voor een betere gezondheid. Uiteraard is het niet noodzakelijk alleen maar natuurvoeding te eten. Daarin kan men zo ver gaan als men zelf wil. Wil je meer weten over gezond leven en gezond zijn? kijk dan op de website: www.natuurlijkgezond.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.