woensdag 3 augustus 2011

Bowen en zwangerschap en baby's

De Bowen Techniek en natuurgeneeskundige gezondheidsadviezen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van vrouw en kind tijdens en na de zwangerschap. Natuurlijk Gezond heeft een afgestemd behandeltraject ontwikkeld waarbij aanstaande moeders al in het begin van de zwangerschap terecht kunnen bij Natuurlijk Gezond. Juist in het begin van de zwangerschap is het van essentieel belang om u en uw kindje goed te voeden.  U wordt geadviseerd omtrent de zwangerschap, uw voeding en beweging en er worden eventueel supplementen geadviseerd. Wanneer in een later stadium van de zwangerschap het energieniveau vermindert, de moeder rugpijn en/of zware benen heeft of slecht slaapt, kan Bowen al deze ongemakken helpen verlichten en geeft het de moeder kans comfortabeler en meer ontspannen naar de bevalling uit te kijken.

Baby's
Al enkele dagen na de geboorte is de baby met de Bowen Techniek te behandelen om eventuele gevolgen van een moeilijke bevalling te verlichten. Omdat de techniek zo licht is merkt de baby nauwelijks dat hij/zij wordt behandeld, terwijl de resultaten des te opzienbarender zijn. Enkele klachten die bij baby’s goed met Bowen zijn te behandelen: koliek, het uit de lijn liggen van de wervels door de bevalling, kiss-problemen en de hik.

Na de bevalling
Het proces van de bevalling zelf geeft een flinke belasting en spanningen in het gehele spier- en skeletsysteem. Samen met de losse structuren door de hormonen is er hierdoor ook enige tijd na de bevalling een toegenomen gevoeligheid voor blessures. De effecten van de Bowen Techniek helpen dan klachten te voorkomen.
Bowen helpt de moeder bij herstel van de houding, lage rugpijnen, hormoonspiegel, ongerustheidgevoelens, borstontstekingen en postnatale depressie.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.